Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آن دسته از فارغ التحصیلانی که مایل به ثبت نام در استخدام آموزش و پرورش می‌باشند، ابتدا باید واجد شرایط استخدام آموزش و پرورش باشند.

در این گزارش  قصد داریم تا در باره شرایط استخدام آموزش و پرورش، شرط معدل در استخدام آموزش و پرورش، دفترچه ثبت نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش، حداقل معدل لیسانس برای استخدام آموزش و پرورش و شرایط سنی استخدام آموزش و پرورش مطالب مفیدی را به شما شرح  دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط عمومی و اختصاصی استخدام آموزش و پرورش

شرایط استخدام آموزش و پرورش همانند ثبت نام‌های دیگر و سایر استخدامی‌های کشور، به صورت شرایط عمومی و اختصاصی می‌باشد. بدین معنا که هر یک از داوطلبان علاوه بر دارا بودن شرایط عمومی، از شرایط اختصاصی نیز لازم است برخوردار باشند. از جمله این شرایط می‌توان شرط معدل در استخدام آموزش و پرورش را نام برد.

شرایط عمومی ثبت نام

داشتن تابعیت ایران

اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

نداشتن اعتیاد به انواع مواد مخدر

داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان

نداشتن سوء سابقه

نداشتن اعتیاد به انواع مواد مخدر

برخورداری از سلامت جسمی و روانی

نداشتن ممنوعیت استخدام در دستگاه‌های دولتی

شرایط اختصاصی ثبت نام

افرادی که جز پدیرفته شدگان نهایی آزمون هستند باید قبل از شروع دوره یک ساله مهارت آموزی، تعهد ۱۰ ساله خدمت در محل قبول شده را به آموزش و پرورش ارائه دهند.

امکان تغییر محل خدمت بعد از پذیرفته شدن نهایی و پیش از استخدام وجود نداشته و پس از شروع به کار نیز طبق قوانین نقل و انتقال می‌تواند تغییر محل خدمت انجام گیرد.

افرادی که علاقه دارند به عنوان هنرآموز باشند حتما باید مدرک فوق دیپلم پیوسته داشته باشند، در صورتی که مدرک فوق دیپلم ناپیوسته داشته باشند باید مدرک دیپلم هنرستان داشته باشند.

افرادی که فارغ التحصیل مراکز آموزش و پرورش هستند نمی‌توانند در آزمون استخدامی شرکت کنند.

افرادی که پذیرفته می‌شوند باید قبل از شروع به کار، سوگندنامه معلمی امضا کنند که این سوگندنامه در پرونده آن‌ها ثبت می‌شود.

داوطلبانی که در آزمون استخدامی پذیرفته شده اند باید یک دوره یک ساله مهارت آموزی که در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی برگزار می‌شود را بگذرانند.

اگر داوطلبان در کلاس‌های درسی و آزمون‌های دوره‌های مهارت آموزی شرکت نکنند به منزله انصراف آن‌ها از دوره بوده و باید مبلغی را بعنوان جریمه و هزینه‌های آموزش پرداخت نمایند.

لازم به ذکر است که امکان ثبت نام استخدام آموزش و پرورش در حین دوره سربازی با توجه به برخی از ضوابط نیز وجود خواهد داشت.

شرایط سنی استخدام آموزش و پرورش

یکی از شرایط استخدام آموزش و پرورش در نظر گرفته شده برای داوطلبان را می‌توان شرایط سنی دانست. شرایط سنی در سال‌های اخیر با توجه به برخی از مصوبات دچار تغییر شده است.

برای مدرک دیپلم داشتن سن ۲۰ تا ۲۵ سال لازم است.

داشتن سن ۳۰ سال برای افرادی که مدرک کاردانی (فوق دیپلم) دارند.

برای مدرک کارشناسی داشتن سن ۳۵ سال کافی است.

داشتن سن ۴۰ سال برای مدرک کارشناسی ارشد و برای دارندگان مدرک دکتری داشتن حداکثر سن ۴۵ سال  کافی است. 

شرایط استخدام آموزش و پرورش برای رشته‌های مختلف و همچنین تمامی موارد مورد نظر در مرحله ثبت نام و گزینش داوطلبان تعیین شده است.

نحوه استخدام آموزش و پرورش

شرایط در نظر گرفته شده برای استخدام در سال‌های مختلف متفاوت می‌باشد. در رابطه با حداقل معدل لیسانس برای استخدام آموزش و پرورش می‌توان گفت که در این رابطه خوشبختانه تا کنکور هیچ نوع شرطی از طرف سازمان سنجش و همچنین آموزش و پرورش برای شرکت متقاضیان قرار داده نشده است.

به همین دلیل تمامی فارغ التحصیلان در هر رشته‌ای می‌توانند برای شرکت در آزمون استخدامی تلاش نمایند.

شرط معدل برای آن دسته از متقاضیانی است که مایل به شرکت در دانشگاه فرهنگیان هستند، اما برای متقاضیانی که از طریق آزمون‌های استخدامی در آموزش و پرورش جذب خواهند شد، شرط معدلی برای آنان قرار داده نشده است و ملاک احتساب علمی برای این دسته از داوطلبان نمره آزمون می‌باشد.

به همین دلیل قبولی در هر یک از این آزمون‌ها در صورتی امکان پذیر است که داوطلبان بتوانند نمره بالاتری را کسب نمایند.

در رابطه با حداقل نمره لازم برای قبولی نمی‌توان برای تمامی رشته‌ها و همچنین در تمامی شهره و استان‌ها نظر یکسانی را ارئه نمود. زیرا هر یک از شهرستان‌ها با ظرفیت‌های متفاوتی داوطلبان را پذیرش می‌نمایند. به همین دلیل قبولی متقاضیان تا حدود زیادی بستگی به ظرفیت و درصد‌های آن‌ها در دروس مختلف خواهد داشت.

بومی بودن داوطلبان با توجه به چند مورد می‌تواند تعیین شود که از جمله آن همین سه سال آخر دبیرستان خواهد بود. اما غیر از آن، در صورتی که داوطلبان به شرحی که در ادامه ذکر خواهد شد شرایطی را دارا باشند، بومی شهرستان محسوب خواهند شد.

شهرستان یا استان محل تولد داوطلب یا همسر وی با شهرستان یا استان محل مورد تقاضا برای استخدام یکی باشد.

همسر و فرزندان کارمندان رسمی و پیمانی دولت و یا نیرو‌های مسلح) اعم از شاغل و یا بازنشسته که شهرستان یا استان محل خدمت فعلی یا بازنشستگی آنان با شهرستان یا استان محل مورد تقاضا برای استخدام آنان یکی باشد.

داوطلب حداقل چهار سال از سنوات تحصیلی ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان و یا دانشگاه را به صورت متوالی یا متناوب در شهرستان و یا استان محل مورد تقاضا برای استخدام طی کرده باشد.

داوطلب یا پدر، مادر و یا همسر وی، حداقل چهار سال سابقه پرداخت حق بیمه در شهرستان و یا استان محل مورد تقاضا برای استخدام را داشته باشند. پرداخت حق بیمه به مدت تعیین شده صرفاً توسط یکی از موارد مذکور قابل احتساب است. داوطلبان توجه داشته باشند که به هنگام ثبت نام به درستی اطلاعات موجود را وارد نمایند.

 

انتهای پیام/ 

     

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استخدام در تهران استخدام آموزش و پرورش شرایط استخدام آموزش و پرورش شهرستان یا استان محل آزمون استخدامی شرایط عمومی داشته باشند شرایط سنی داشتن سن شرط معدل ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۵۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرند

کارشناسان معتقدند که باید عرصه ورود گروه‌های مردمی به فعالیت‌های تربیتی مدارس باز شود؛ در فضای آرام اتفاق سیاسی نمی‌افتد، اکنون به لحاظ سیاسی واهمه داریم که حرفی بر خلاف نگاه ما در مدارس بیان شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب، 12 اردیبهشت امسال در دیدار با جمعی از معلمان کشور در بخشی از سخنان خود بر اهمیت و لزوم تقویت معاونت پرورشی تأکید داشتند و گفتند: "در برهه‌ای عده‌ای می‌گفتند؛ معاونت پرورشی لازم نیست و خود معلم در کنار تعلیم وظیفه پرورش را هم انجام می‌دهد؛‌ البته این حرف درست است اما صرف توجه معلم به مسائل پرورشی کافی نیست و باید مجموعه‌ای، متولی این مسئله بسیار مهم باشد".

تبیین صحیح مسائل بنیادی کشور و نظام برای نوجوانان و جوانان، وظیفه دیگر معاونت پرورشی بود که رهبر انقلاب با اشاره به آن گفتند: "اگر میلیون‌ها جوان و نوجوان، مصالح بنیادی و مسائل اساسی کشور را بشناسند، از جبهه دوست و دشمن آگاه باشند و در مقابل اهداف دشمنان ملت واکسینه شوند، سرمایه‌گذاری عظیم رسانه‌ای و سیاسی دشمنان نتیجه‌ای نخواهد داد".

عدم تاثیرگذاری برنامه‌های پرورشی و تربیتی مدارس در پاسخگویی به نیازهای نسل امروز دانش‌آموزان همواره به عنوان یکی از نقاط ضعف آموزش و پرورش مطرح است.

برخی کارشناسان معتقدند، نبود نیروهای جوان در میان مربیان پرورشی که طرز تفکر نسل جدید را به خوبی درک کرده و بشناسد، طراحی برنامه‌های تربیتی و پرورشی بدون توجه به سلائق نسل جوان و همانند برنامه‌‌های دهه 60 و واهمه آموزش و پرورش از تغییرات و بیان دیدگاه‌های مختلف در مدارس از دلایل عدم تاثیرگذاری اقدامات تربیتی در نسل جدید است.

کمبود 70 هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس

در همین ارتباط حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که غفلت‌ها در حوزه پرورشی چه مواردی بوده است؟ گفت: 18 سال از قانون احیای معاونت پرورشی می‌گذرد اما به جز یک‌بار جذب مربی پرورشی در بقیه موارد سالانه 700 نیرو جذب داشتیم همین موضوع باعث شده است که هم‌اکنون 45 هزار نیروی مشاور و مربی پرورشی در مدارس داشته باشیم و با کمبود 70 هزار نیرو مواجه باشیم.

وی افزود: مدارس با 1200 یا 600 دانش‌آموز یک مربی فعال پرورشی ندارند و اگر این خیانت نیست پس چیست؟

پورثانی گفت: توئیت یکی از وزرای سابق آموزش و پرورش را که خواندم به یاد سخن رئیس جمهور وقت افتادم که می‌گفت «از افرادی که گفتند ما سند 2030 را اجرا کردیم، نمی‌گذرم» در حالی که معاون اول دولت قانون اجرای 2030 را ابلاغ کرده و سند تحول بنیادین در کشورها باقی مانده بود همچنین در کنار عدم اجرای سند تحول بنیادین، نیروی پرورشی برای مدارس جذب نشد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: اکثر فضاهای پرورشی در سال‌های اخیر به یک متروکه تبدیل شدند، 346 اردوگاه دانش‌آموزی داریم و در این میان اردوگاه‌هایی بودند که بعد از چندین سال کرکره آن را بالا کشیدیم.

فعالیت‌های پرورشی در مدارس تقویت خواهد شد

50 درصد مدارس نیروی پرورشی ندارند

وی با اشاره به اینکه نگاه درجه دوم به حوزه پرورشی حاکم است و اولویت با تأمین معلم برای کلاس‌های درس است، گفت: 50 درصد مدارس نیروی پرورشی ندارند همچنین مربی موجود پرورشی از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیست.

پورثانی گفت: آموزش و پرورش 112 هزار مدرسه، 600 هزار کلاس درس و حدود یک میلیون معلم دارد و این ظرفیت بزرگ به تنهایی توسط وزارت آموزش و پرورش قابل اداره شدن نیست بنابراین عرصه برای مشارکت نهادهای انقلابی و گروه‌های مردمی که دغدغه تربیت دارند، فراهم است.

مدارس برای فعالیت‌های تابستانی در اختیار گروه‌های مردمی

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: در دستورالعمل اوقات فراغت تابستانی برای نخستین بار ذکر شده است که فضای مدرسه در ایام اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار بگیرد همچنین درهای معاونت پرورشی به روی تمام دغدغه‌مندان و گروه‌های تربیتی باز است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تابستان امسال می‌توانیم امیدوار باشیم که مدارس برای فعالیت‌های تربیتی با کمترین هزینه دایر باشند؟ گفت: سند جامع اوقات فراغت تألیف شده است، هم‌اکنون دانش‌‌آموزان در سه ماه تابستان و روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل بوده و در اختیار آموزش و پرورش نیستند، از سوی دیگر متولی تربیت کشور کجاست؟ اگر اتفاق غیرتربیتی به عنوان مثال در سینما و فضای مجازی رخ دهد کدام بخش باید اعلام کند این کار غیرتربیتی است، این متولی تا سن 18 سالگی آموزش و پرورش بوده که مغفول مانده است.

فعال شدن 350 مدرسه توسط مساجد در تابستان امسال

پورثانی ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش به تمام مدیران کل استان‌ها اعلام کرد که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن استفاده کنند و در شهر تهران طرحی در حال پیگیری است تا 350 مدرسه توسط مساجد فعال شوند و آماده میزبانی از تمام گروه‌های مردمی هستیم که در چارچوب مبانی انقلاب اسلامی فعالیت می‌کنند.

وی بیان کرد: گروه‌های مردمی برای ارائه درخواست مشارکت به معاونت پرورشی در تمام مناطق مراجعه کنند و اگر همراهی نشد آن را به معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اعلام کنند.

پورثانی ادامه داد: برای ورود گروه‌های مردمی به مدارس نیازمند سند هستیم که در حال تدوین است و اشاره کردیم منابعی که گروه‌های مردمی بیشترین ارتباط با آنها را دارند، مرکز کار باشند و حدود 5 منبع را تعیین کردیم، به عنوان مثال در بحث اوقات فراغت، قرارگاه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در استان‌ها یا سازمان بسیج که منابعی برای تشکیل گروه‌های مردمی هستند، محور کار هستند که تأییدکننده حضور گروه‌های مردمی می‌شوند.

وی ادامه داد: در این سند ذکر کردیم در تمام مدارس کشور به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که از یک گروه مردمی در مدرسه استفاده شود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته 500 هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

همچنین محسن خاکی؛ فعال حوزه تعلیم و تربیت و مربی پرورشی در مدارس با اشاره به اینکه حوزه پرورشی باید کار ویژه انجام دهد، گفت: شهید بهشتی می‌گفت «فرهنگ انقلابی حتی در فیزیک و شیمی هم وجود دارد و تأکید داشت، نیروهای امور تربیتی پیامبران انقلاب در مدارس هستند».

وی افزود: بنده به کلاس علوم یکی از معلمان رفتم و هنگامی که مبحث «اتیلن» را تدریس می‌کرد، ماجرای صنعت پتروشیمی ایران در دوران قبل از انقلاب اسلامی را توضیح دادم که برای ساخت پتروشیمی دست به دامان غرب بودیم اما بعد از انقلاب اسلامی، تولید پتروشیمی از 2 میلیون تن در سال به بیش از 70 میلیون تن رسید و در این توضیحات، دانش‌آموزان ماجرای مبارزه با تحریم را شنیدند و بحث جدی بین آنها ایجاد شد که برخی گفتند اکنون به جای وابستگی به آمریکا به چین و روسیه وابسته هستیم و در نهایت تصمیم گرفتند تا ماجرا را دقیق مطالعه کنند و در جلسه بعدی توضیحات کاملتر خود را ارائه دهند.

این فعال حوزه تعلیم و تربیت با اشاره به اینکه حوزه پرورشی باید سه سیاست را اجرا کند، گفت: پرورشی باید حامل ایده‌های سیاسی درون مدرسه باشد، شهید بهشتی تأکید داشت که مدرسه یک نهاد سیاسی است و همه باید در آن صحبت کنند، پرورشی باید ایده‌های انقلاب اسلامی را به برنامه درسی ببرد نه اینکه معلم فیزیک و زبان کار خود را انجام داده و مربی پرورشی نیز کار خود را بکند.

مربی پرورشی می‌گوید برگزاری اردو به ریسکش نمی‌ارزد!

خاکی ادامه داد: حوزه پرورشی در مواجهه با فضای عمومی مدرسه باید بداند که کار پرورشی و تربیتی از جنس جنگ است و ما نمی‌توانیم با حاکمیت اداری کار پرورشی را جلو ببریم، در ابتدای انقلاب اسلامی ریسک‌‌پذیر بوده و پذیرفتیم کار پرورشی هزینه دارد، بنده جمعی از دانش‌آموزان را برای اردو به پادگان نظامی بردم و این اردو به گونه‌ای ریسک‌پذیر بود که بنده از ارتفاع افتادم و پاهایم شکست و این اتفاق ممکن است برای دانش‌آموزان هم رخ بدهد بنابراین باید دقت داشت که در حوزه پرورشی نمی‌توان هزینه تعاملات و سختی کار اداری را آنقدر افزایش داد که مربی پرورشی بگوید برگزاری اردو به ریسکش نمی‌ارزد.

تعطیلی بحث سیاست در مدارس

این مربی پرورشی گفت: در آموزش و پرورش نباید دچار محافظه‌کاری سیاسی باشیم و بگوییم مدرسه نهاد سیاسی نیست، اکنون بحث سیاست را در مدارس تعطیل کردیم و این باعث شده چون زندگانی سیاسی نیست روحیه دانش‌آموزان به سمت لمپنیسم برود.

وی با اشاره به اینکه سرانه فعالیت‌های پرورشی به ازای هر دانش‌‌آموز سالانه 40 هزار تومان است، افزود: کار پرورشی با مشارکت بدنه مردمی همراه با ریسک پذیری و هزینه کمتر زمانی اتفاق می‌افتد که بروکراسی مانع اقدامات مربی پرورشی نشود.

نگرانی از تبعات صحبت کردن در مدارس

خاکی بیان کرد: هم‌اکنون این نگرانی وجود دارد که مبادا حرفی در مدارس بیان شود برخلاف آنچه که ما می‌پسندیم، این شیوه رویکرد انقلاب اسلامی نیست متأسفانه به طور قانونی اجازه فعالیت هیچ حزبی را در مدارس نمی‌دهیم که این اشتباه است و موقعیت بحرانی و داغ در مدارس ایجاد نمی‌کنیم.

وی تأکید کرد: در فضای آرام اتفاق سیاسی نمی‌افتد، اکنون به لحاظ سیاسی واهمه داریم که حرفی بر خلاف نگاه ما در مدارس بیان شود که مبادا از عهده پاسخ دادن به آن برنیاییم! نخستین بخش حضور مردم در مدارس، معلمان هستند باید بستر باز برای صحبت کردن آنها فراهم شود اگر اینگونه باشد معاونت پرورشی باید به حراست و ارزیابی عملکرد اعتراض کند که چرا برای فعالیت سیاسی در مدارس مانع ایجاد می‌کنند.

خاکی گفت: معاونت پرورشی باید ساختار طاغوتی و فرسوده نظام اداری ایران را حذف کند و نوع نگاه‌ها را تغییر دهد، اگر می‌خواهیم اکثر مردم به مدارس بیایند باید محافظه‌کاری سیاسی و اداری را از مدارس حذف کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استخدام بزرگ آموزش و پرورش در راه است +جزئیات
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • فعالیت ۸۰۰۰۰ ماما در کشور/ استخدام ۱۵۷۰ ماما در سال گذشته
  • افتتاح بیش از ۴۰ مدرسه در طرح سه‌شنبه‌های امید مشهد
  • مدارس در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرند
  • صحرایی: امسال ۱۰۰ هزار معلم جدید استخدام می‌شوند
  • جذب ۱۵۰۵ معلم جدید در کردستان
  • جزئیات جدید از همسان سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته
  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 10 و 11 خرداد ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین